Voorkom toenemende resistentie van parasitaire wormen

Mestonderzoek

Door de toenemende resistentie van parasitaire wormen tegen wormmiddelen is het voormalige beleid, waarbij de paarden elke 3 maanden ontwormd werden, op de schop genomen.

Het huidige beleid stelt dat de mest van het betreffende paard eerst onderzocht dient te worden op de aanwezigheid van wormeieren. Mocht deze positief zijn wordt er een wormenkuur voorgeschreven. Nadat een monster van de mest genomen is, wordt deze onderzocht op wormeieren. Het aantal wormeieren wordt geteld en dat resulteert in een aantal Eggs Per Gram (EPG). Wanneer het EPG boven een vastgestelde grens uitkomt, is het pas noodzakelijk om uw paard te ontwormen. Mijn advies is om structureel (elke 6 à 8 weken) de mest van uw paard te laten onderzoeken.

Het voorkom-worm abonnement

Hierbij wordt je paard het hele jaar gemonitord voor een vaste prijs.

Inclusief:

  • Vanaf maart tot oktober (het weideseizoen/warme periode) elke 8 weken een mestonderzoek;
  • In oktober/november een uitgebreide wormenkuur die werkt tegen de lintworm (deze is niet te vinden in mest).

Zodat je paard de hele winter beschermd is.

Dit allemaal voor een prijs van 65 euro per jaar per paard. Vanaf 5 paarden op één locatie kost het slechts 55 euro per jaar per paard. Beide exclusief eventueel tussendoor benodigde wormenkuren.

Hoe werkt het abonnement? Bel of stuur een appje, e-mail of Facebook-bericht en ik kom de mest op locatie ophalen. Je krijgt een volledig rapport van de onderzoeken toegestuurd.

U kunt altijd contact met mij opnemen voor meer informatie.

EquiDoc: Alle medische zorg voor het paard